Saboterer du dine drømme?

Vi mennesker er helt enormt gode til at sabotere tingene for os selv og gøre alt muligt andet end lige netop det, vi allerhelst vil! Ja, det lyder måske paradoksalt, men.. måske kender du det fra dig selv?

Heldigvis kan man lære at lade være med at ødelægge tingene for sig selv, det er faktisk en af de ting, vi underviser i på Coachuddannelsen. Her er et par af de klassiske fejl vi ofte begår - for dermed at forhindre os selv i at opnå det, vi ellers går og drømmer om. Og naturligvis et par tips til, hvad du kan gøre i stedet for.

1) Vi siger, hvad vi ikke vil i stedet for at sige, hvad vi gerne vil

Når nogen spørger dig, hvad du vil, kommer du så til at fortælle dem det, du ikke vil? Du ved selvfølgelig godt, hvad du vil, men kommer alligevel til at sige det modsatte, som f.eks. “jeg vil ikke være stresset mere”, “jeg vil ikke være en sur mor” eller “jeg vil ikke være usund” 

Det er ret normalt at komme til, og jeg hører det igen og igen som coach. Problemet med det er, at din hjerne giver dig det, du fokuserer på. Faktisk overhører vores bevidsthed ofte ordet “ikke” – og så er det jo pludselig noget helt andet, vi går og siger til os selv og vores omverden.  

Vend det i stedet om, så du formulerer det positivt og fortæl dig selv hvad du gerne vil. Altså: “Jeg vil have et liv med overskud” “ jeg vil være en glad mor” “jeg vil være sund” 

2) Vi glemmer at sige ja

Mange glemmer at simpelthen at sige ja og slå til, når det gælder. Når en ellers god mulighed opstår, har vores frygt det med at være den første, der melder sig på banen og så kommer vi til at sige nej i stedet for ja. 

Et par eksempler: Din chef spørger, om du vil holde et oplæg (og du drømmer faktisk om at holde oplæg) men du siger ikke ja. I stedet finder du en undskyldning, der gør, at du ikke kan. Et dejligt menneske smiler til dig i bussen, og du er single, men i stedet for at smile tilbage, skynder du dig at kigge ned. En ven spørger dig, om du vil med til et foredrag, men du finder en grund til at du ikke skal med selvom du egentlig gerne vil. 

Kan du genkende det? Det er helt normalt. Vi kommer ofte til at lytte til vores frygt først, og hvis den fortæller os, at vi ikke er “klar” eller at det måske er farligt, ja så finder vi på en historie, for at ikke handle. 

Og hvad skal du så gøre i stedet? Ja, du skal selvfølgelig overvinde din frygt, sige ja og gribe de muligheder, der er i tråd med dine drømme og ønsker. Og hvordan gør du så det? Ja, til at begynde med ved at være opmærksom på, at du ikke skal lade dig styre af din frygt, men af dine drømme!

I videoen her, fortæller jeg mere om de fælder, vi sætter op for os selv og om hvordan du kan undgå at falde i dem. God fornøjelse.

Kh. Sofia