Frygter du de andres dom?

Alt for ofte møder jeg mennesker, der ikke handler på det, de gerne vil af en simpel grund: Frygten for andres dom! 

Jeg kender det godt fra mig selv. Det med at stå lige på tærsklen til drømmen og så alligevel ikke turde gå videre fordi vi frygter, hvad de andre siger eller tænker. Ganske ofte stopper vi lige der. Og bevæger os ikke videre. Det er en synd. Og det er unødvendigt. I stedet kunne vi begynde med at spørge os selv: 

  • “Hvem er det, vi er bange for, dømmer os?” (Det føles måske som om, det er alle, men når vi kigger på det, er det ofte ganske få personers mening, der virkelig betyder noget for os) 

  • “Hvad er det egentlig, du er bange for, der sker, hvis de dømmer dig?" (Ofte glemmer vi at blive specifikke på, hvad det er og hvilken dom, vi frygter) 

  • “Hvorfor er det et problem, at de dømmer os?” (Hvad er det vi faktisk tænker, at deres dom kommer til at betyde for os og vores drøm)?


Når vi får kigget lidt nærmere på, hvad det er vi er bange for, sker der tit noget andet: Vi indser, at det slet ikke er så farligt, hvad andre tænker. Og så opstår der et nyt råderum inden i os, der giver os mulighed for at handle mere frit. Med eller uden andres dom. 

I dagens video giver jeg dig tips og tricks, til hvad netop du kan gøre, når du er bange for andres dom.