Er du tro mod dig selv?

Har du nogensinde haft følelsen af at være bange for at blive opdaget? 

Bange for, at dem omkring dig pludselig en dag opdager, at du i virkeligheden slet ikke kan finde ud af det, du laver? Bange for, at du ikke er dygtig nok, klog nok, uddannet nok og at det måske direkte er en fejl, at du er landet i den stilling, den bolig eller med den kæreste, som du er? Selvom du udefra set måske er et godt sted, hvor du egentlig ”burde” føle dig tryg og tilfreds?

Hvis du har det sådan, skal du vide, at du ikke er den eneste. I Coaching kalder vi det "Achiever Komplekset". Det er en helt normal følelse, som mange støder ind i. Grunden til, at vi kan få det sådan, skyldes ofte to ting:

  • At du er kommet til at give køb på en del af din sandhed til fordel for det andre forventer af dig.

I stedet for at være tro mod dig selv og følge den vej, der er din, er andres anderkendelse kommet til vægte højere (i hvert fald et stykke tid - behøves ikke fortsætte sådan) og du er i mellemtiden landet et sted, hvor det du laver, ikke kommer fra kernen af dig og den du virkelig er, men i stedet fra en ydre facade, som ikke er din, som ikke er "dig".

  • At du er kommet til at identificere dig med følelsen af ikke at være god nok, så en del af dig tror på den historie.

Hvis du har det sådan, vil du, uanset hvad du laver, have følelsen af at være lidt på det forkerte sted. Følelsen af, at du ikke burde lave det, du laver og ikke burde være præcis, hvor du er. 

Løsningen på begge er at begynde at undersøge og (gen)huske, hvad der gør dig glad! Jeg gentager: Hvad der gør DIG glad. Alene FORDI det gør dig glad!

Når du gør det, slapper din krop og dine følelser af. Og lige der midt mellem at være den, der er optaget af, hvad de andre tænker, og den som bare er glad for at være levende – finder du nye sider og perspektiver til dig selv. Måske finder du endda ud af, hvad det vil sige, bare at være dig selv. Se med i videoen her HER, hvor jeg forklarer hvordan

Kh. Sofia