Glemmer du dig selv?

Kommer du også til at glemme dig selv og hjælpe andre i stedet for? Har du tænkt over, hvorfor du gør det? 

Ofte når du er optaget af at fjerne smerten fra en anden, sker det fordi, der er noget, du forsøger at undgå at mærke i dig selv. Og så bliver det en flugt fra at mærke det, som i virkeligheden kalder på opmærksomhed i dig. Og når du kommer til det, går du glip af en mulighed. Muligheden for at lære dig selv at kende. 

Se i stedet din partner, dine venner og dine bekendte i fuld kærlighed og vid, at både du og de har alle ressourcer til rådighed i deres indre til at finde svar på de udfordringer, de står i. Og at det netop er gennem smerten, at de finder ud af, hvem de er og hvad de er i stand til.

Næste gang du finder dig selv i færd med at springe på banen og hjælpe. Så tag et øjeblik, mærk ind i dig selv og spørg ærligt:

”Kommer min hjælp fra et sted af overflod og tiltro til den andens evner og styrker? Eller kommer den fra et ønske om at undgå en smerte inde i mig selv, og derfor også fjerne den fra en anden?”

Er det det sidste, så stop op, træk vejret og vær med det, der rør sig i dig.

Når du mærker din egen smerte fremfor at gå over i den andens, bliver din tilstedeværelse en af healing og nærvær. For dig selv og for dem omkring dig. Hvert ord du siger bliver kærlighed. Og hver en handling du tager, bliver en healende handling. Se mere i videoen, hvor jeg forklarer hvordan.