Vær taknemmelig. Føl flow

Hvad tænker du på lige nu, mens du læser disse linjer? Er du til stede her netop nu? Med din fulde opmærksomhed? Eller er din opmærksomhed i virkeligheden beskæftiget et helt andet sted? 

Når jeg indleder med disse spørgsmål, er det fordi jeg, som årene går, bliver mere og mere overbevist om, at det, vi fylder vores opmærksomhed med, er altafgørende for os, og for om vi føler os taknemmelige ved livet.

Hvis jeg skulle sætte det lidt på spidsen, ville jeg sige det sådan her: Alt, vi har som mennesker, er vores opmærksomhed. Med det mener jeg, at vi med vores opmærksomhed har en kæmpemæssig og kraftfuld mulighed for at have indflydelse på vores hverdag, vores velvære og vores taknemmelighed

Vi kan med andre ord i vid udstrækning selv bestemme, om taknemmelighed f.eks. skal fylde vores liv, ved at bruge vores opmærksomhed bevidst. Hvor er din opmærksomhed? Er den på taknemmelighed? 

For at kunne gøre dette, er det vigtigt, at vi – så at sige – er opmærksomme på taknemmeligheden. Og det er vi tit ikke. Ofte er det sådan, at vi i løbet af en helt almindelig dag spreder vi vores opmærksomhed ud over et hav af mere eller mindre tilfældige og måske endda lidt ligegyldige ting: Husk at købe fibercornflakes i stedet for almindelige. De har tilbud i Føtex. Min kollega på arbejdet skal have den og den besked. Den slags ting kan næsten fylde vores opmærksomhed helt. Og så glemmer vi taknemmeligheden. 

Ofte falder vi tilmed i det hul, hvor ”støj” - som for eksempel den forsinkede bus - kommer til at fylde vores opmærksomhed med irritation og negative tanker. 

Selv havde jeg meget modstand på at føle mig taknemmelig. Indtil jeg fandt ud at at det var en kæmpe hjælp når jeg følte mig stresset. Og siden da har jeg gjort taknemmelighed til en del af min hverdag. Fordi den støtter mig til flow. Se mere i videoen, hvor jeg forklarer hvordan..