Hvad gør du, når tingene bliver svære?

Når tingene går godt, er det let at være glad. Solen skinner, du er nyforelsket og det går godt på arbejde. De fleste af os skal ikke have hjælp til livet, når det hele kører. 

Men hvad gør du når tingene bliver svære? Når det regner i din ferie. Børnene skændes. Dine forældre er ved at være gamle og måske syge. Du eller en, der står dig nær, er udfordret. Din chef er en klaphat. Din kæreste er fraværende. Og du føler måske slet ikke, der er plads til dig?

Løber du fra det, kæmper du med det, giver du op? Eller er du blot i det og med det - lader det bevæge dig og udvikle dig? 

Det sidste kan lyde nemt, men det er det bestemt ikke altid. De fleste af os glemmer det og i stedet kæmper vi med virkeligheden. Og når du kæmper med virkeligheden, kæmper du med dig selv. Du mærker modstand, som avler mere modstand og måske ender du med følelsen af at sidde helt og aldeles fast. Kender du det? (Det gør jeg!) Når vi sidder fast kan det hele ofte føles lidt sort/hvidt. 

Det er ikke rart, og for mig var det en stor gave at lære en anden vej at kende. 

En vej, hvor du hver gang kommer ud på den anden side, som en mere hel og mere levende udgave af dig selv i stedet for at eskalere en konflikt med dig selv eller andre.