De vigtigste valg skal ofte tages alene

På enhver rejse af den vigtigste slags er der et tidspunkt, hvor du må gå alene. Du kan have modstand på det. Du kan undgå det. Du kan fornægte det. Men for at finde helt hjem til dig selv er der en passage, hvor kun du kan gå. 

En vej, en sti som er helt din egen. Og siger du nej til at gå den, vil mellemtilfredsheden snige sig ind på dig som en tåge, der udvisker dit livs tydelighed. 

Kun du kan mærke, om du er i det rigtige forhold 

Kun du kan mærke, om dit arbejde er der, hvor dit hjerte synger

Kun du kan kan mærke, om du hver dag tager valg for dig selv, der skaber det liv, du ønsker 

Kun du kan mærke, om dit liv bliver fyldt ud af det, der virkelig er dig. 

Selv er jeg ofte bange. Bange for at tage livtag med livet. Starte noget nyt. Åbne op for et nyt menneske. Sende mine børn ud i verden. Dele ud af mig selv. Sige hvad jeg mener. Sige fra. Sige til. Skrive. Satse i mit firma. Tro på en ny idé. 

Jeg er bange for alt muligt. Og umuligt. 

Men. Jeg. Nægter. At lade mig stoppe. 

Jeg coachede engang en sanger, der fortalte at hun kastede op hver gang hun skulle på scenen, men hun gjorde det alligevel, for det var hendes livs kunst. Hun mødte modstanden og gjorde det på trods af den. For hun kunne ikke lade være. Hun ville bruges af livet. 

En ef mine bekendte anede ikke, hvordan man var i et parforhold. Han var vokset op i et meget dysfunktionelt hjem, men han nægtede at give op på grund af det. Han mødte modstanden og åbnede sit hjerte. 

En kvinde jeg kender ville gerne et helt andet job, end det hun havde. Alle fortalte hende at hun skulle vente. Se tiden an. Hendes job var jo trygt og sikkert. Men hun slap taget i klippekanten og gik sin vej fra det job, der gjorde hende i dårligt humør hver dag. 

Disse valg blev taget alene. Det gør de vigtigste valg som regel, men ikke i ensomhed. For når valget er rigtigt, følger verden trop. Måske ikke med det samme, men som livet går bliver de valg, du tog for dig selv til den vej, du gik. Og hvad er dit alternativ? At blive siddende, der hvor det i virkeligheden gør ondt at være? 

Du kunne også i stedet vælge at tage den plads, der netop er blevet ledig på mit ellers helt udsolgte Sommer-retreat, hvor vi i tre dage fokuserer på, dig og dine drømme. (Læs mere her)

Men det kunne også blot være at lytte til din hjerte. Og det mod det gemmer på.