Kæmper du med stress?

Kæmper du med stress? Eller kender du nogen der gør?

Hvis du har stress tæt inde på livet, har du sikkert tænkt en masse over, hvad der præcis er årsagen til det for netop dig. Og der kan også være mange faktorer, der spiller ind. Press på arbejdet, udfordringer i parforholdet, en negativ og nedbrydende indre dialog, økonomiske udfordringer osv.

Alligevel oplever jeg hos mange af de kursister, der kommer her i huset, at der ofte er 3 hovedårsager, som går igen og igen til hvorfor vi bliver stressede.

Nemlig:

1) At vi stiller for høje krav til os selv og derfor oplever omgivelserne gør det samme 2) At vi forsøger at kontrollere det ukontrollerbare og 3) At perfektionismen styrer.

Måske du kender det? Prøv at tænk tilbage på sidste gang, du følte stress. Ville du have været lige så stresset, hvis du havde sluppet dit behov for kontrol? Hvis du havde sluppet de høje krav og tilladt dig at være lige præcis, den du er, med lige præcis det du nu en gang indeholder. Jeg tror det ikke.

Mit bud er, at vi mennesker selv skaber meget af den stress, vi går og føler, fordi vi fylder vores liv med ”burde”, ”skulle” og ”hvis bare jeg kunne” koblet med et behov for at kontrollere og have styr på hele vores liv og alt, hvad der kan ske.

Også de ting, som det er umuligt at have kontrol over.

Hvis du har lyst, så tag et øjeblik og spørg dig selv: ”Hvad ville der mon ske, hvis du gav slip på alle de krav, (du tror) omverdenen stiller til dig? Hvis du fulgte dit hjerte noget mere og prioriterede din egen sandhed først? Det kan man da ikke, tænker du måske. Men hvorfor egentlig ikke? Dit liv er jo ikke andres liv, men netop dit.
Tag stressen som et signal til at handle, en mulighed for at kigge efter nye svar og gøre noget ved dit liv. Du vil ikke fortryde det!

Se med i videoen HER, hvordan jeg forklarer, hvordan du undgår at ende i stress fælden, og hvad du kan gøre i stedet…