Styr på maden? Eller mad på styret?

Nu, nu, nu! Sker det...

Mit fine, fine samarbejde med Marie Steenberger, har udmøntet sig i vores første fælles bog ”Madmentor”. Den er på gaden 10. februar. Og vi glæder os. Faktisk er vi ret stolte.

Dels fordi det har krævet en stort stykke arbejde at skrive ”Madmentor” og få den til at blive den bedste bog, den kunne blive. Dels fordi jeg virkelig føler, at noget af det vigtigste, jeg kan bruge min egen udfordrende madhistorie til, er, er at inspirere andre til at kunne gøre det samme. Komme ud på den anden side. Fri af dæmonerne. Med plads til livet. Og det er netop det bogen ”Madmentor” handler om. 

Ingen quick fixes
Som du ved, findes der et hav af kure, diæter og "quick fixes" derude. Selv de mere eksotiske - som kun at varme maden op til 42 grader, bruge hakket kød som pizzabund, spise pulver til morgen, levertran til frokost eller proteinbarer til aften - kan virke fristende, fordi de lover meget. Der er bare et problem med slankekure, som jeg tror du allerede har opdaget… de virker sjældent.

I hvert fald ikke på den lange bane. Og dét er der flere grunde til. En af dem - og en af bogens centrale pointer - er, at alle de forskellige "kostomlægninger" som mange af os har prøvet, har en meget væsentlig ting til fælles: De tager ikke hensyn til DIG. Og det er jo sådan set det vigtigste.

Kampen med os selv
Lad mig forklare: En kostomlægning kan sådan set i sig selv være "rigtig" nok, hvis man alene vurderer det ud fra kosten. Men den kan (og er temmelig sikkert) ikke nødvendigvis det rigtige, hverken for dig eller for det at foretage en varig ændring. Efter at have uddannet mere end 3000 coaches - og nu også, fra efteråret 2016, specialistuddannede Madmentorer - og i øvrigt efter at have holdt kurser i selvudvikling i mere end 15 år, så VED jeg, at det, vi mennesker kæmper allermest med er: Os selv!

Det samme gælder, når det handler om dit syn på din krop, dit ønske om at tabe 5 kg, om dit forhold til frokostbuffeten eller nogle afsindigt fristende flødeboller.

Med andre ord...
Hvis du virkelig vil have styr på din vægt og på hvad, hvornår, hvor meget og ikke mindst hvorfor du spiser, kræver det først og fremmest en mental omstilling. Du må få styr på maden, så den ikke styrer dig.

Og det siger jeg vel at mærke til dig som et menneske, der selv kæmpede med den opgave i 10 år. Havde jeg ikke fundet en løsning, havde jeg aldrig opnået, hvad jeg har i dag. Jeg ville aldrig have handlet på min drøm om at starte en coaching virksomhed. Aldrig have turdet skrive ”Madmentor”  sammen med Marie. Aldrig have turdet købe en gammel olivenmølle i Andalusien. Alt det gode i mit liv, ville aldrig være sket, hvis jeg ikke have taget mig selv alvorligt og sagt farvel til mad-dæmonerne! (For hold da op, hvor var jeg besat af dem!).

Fra det inderste af mig, mit hjerte, min sjæl, hele mig ønsker jeg at alle I, der kæmper unødigt med maden, sig selv og vægten læser vores madmentor bog. Den er skrevet med masser af kærlighed og omtanke. Og den er i boghandlerne og her i shoppen lige om lidt.