Kender du dine værdier?

De sidste mange år har jeg, flere gange om året, sat mig ned og defineret mine værdier. Det har jeg gjort, fordi det hjælper mig til at:

Tage valg i livet 
Føle mere glæde 
Vide om jeg er på rette vej

Er du bevidst om dine værdier? 

Værdiarbejde er ualmindeligt effektivt og frugtbart, når det handler om at definere, hvad der er vigtigst for dig i løbet af et halvt eller helt år.

Det definerer din kerne - og selve udgangspunktet for de tilstande og handlinger, du udfører og at kende dem hjælper dig til aktivt at træffe valg, der giver dig det liv, du ønsker. 

En god grund til at arbejde med dine værdier er først og fremmest, at værdier ofte fungerer på et ubevidst plan og derfor opererer som en blind vinkel for mange af os. Vi tror, vi lever efter vores værdier. Men når vi føler os utilfredse, forvirrede eller overvældede, har det ofte at gøre med, at vi er faret vild i vores værdier. 

Værdier er en af de ting vi arbejder i dybden med på vores coachuddannelse. Og hver gang oplever jeg, hvordan kursister, der har kigget sine værdier efter i sømmene, beslutter sig for at sætte ny kurs i sit liv. At kigge på - og beslutte sig for at leve efter - sine værdier kan nemlig ændre et menneskes liv. 

I dag vil jeg give dig en smagsprøve på værdiarbejde. Se med i videoen her.

Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev her>