Opskrift: Mandarinsorbet fra Fincaen

På Fincaen er der fyldt med appelsiner og mandariner. De hænger fra træerne og gør grenene tunge, og hvis vi ikke plukker dem falder de ned på jorden og begynder langsomt at rådne. Og det er jo synd.

Derfor laver vi tit mandarin eller appelsinsorbet. Og her får du en opskrift på førstnævnte, kærligt lånt af David Lebovitz.

 

Mandarinsorbet

  • 2,5 dl friskpresset mandarinjuice (omkring 10-14 frugter afhængigt af størrelsen)

  • 225 gram sukker

  • Skallen fra en eller to mandariner

  • 2 tsk. appelsinlikør fx. Grand Manier

 

Sådan gør du:

Bland halvdelen af juicen med sukkeret og varm det op under omrøring indtil sukkeret er helt opløst.

Tag gryden fra komfuret og held blandingen ned i den anden halvdel af juicen.

Tilføj skallen og appelsinlikøren.

Lad blandingen køle ned i mindst otte timer.

Frys nu blandingen til sorbetkonsistens på en ismaskine.