Back to All Events

Eksistentiel coaching

  • Sofias Hus Godthåbsvej 6A 2000 Frederiksberg (map)

Coaching on the Rocks
- De eksistentielle grundvilkår som klangbund i coaching


En indiansk shaman og mester sagde engang til sin elev: “ Carlos, gå altid med døden over venstre skulder”. Hvad han mente med det var, at alle vores beslutninger enten tjener livet eller døden og ved, at holde døden i bevidstheden bliver vi i stand til, at skelne. 

Niklas Eksistentiel.png

Måske har du set, hvordan ellers uforenelige familiemedlemmer, pludselig kan være i stue sammen, når et medlem af familien ligger for døden.

Med døden i stuen kan de forsone sig og sige ting til hinanden, de ikke har kunne nævne i årtier. Når vi har “døden over venstre skylder” får vi et helende lys over os, der til hverdag kan være dæmpet. 

Og så er der selvfølgelig kærligheden. Vores menneskelige modgift mod ensomhed. En enkelt, vild forelskelse kan kaste et magisk lys over et helt liv med middelmådighed, fordi kærligheden er uendelig, uden for tid og rum, transcendent.

Nogle af os lukker vores hjerter, for ikke at blive sårede igen, for ikke at blive afviste, skuffede og ensomme. Vi lever i fortiden. Når det gælder friheden, så er vi, selv som voksne, dødsens bange for den. Mange af os vælger at blive i et job, der keder os halvt ihjel eller blive i et parforhold, der dræner os. Det er ufedt, men friheden er langt mere skræmmende. Vi bliver hellere i det trygge ved, at have nogen og noget at brokke os over.

Vi kalder denne begivenhed for “Coaching on the Rocks” fordi vi med bevidstheden skraber mod grunden af vores fælles menneskelighed: “døden”, “ensomheden”, “meningsløsheden” og “friheden”. Fra denne grund kan en ny heling foregå.

Kom med denne aften og bliv inspireret. Måske får du glimt af dig selv og dine klienter i et nyt lys.

Underviser på workshoppen er Niklas Thrane.

Prisen for denne fire timers worskhop er 370 kr. inkl. moms.