Modul 4b: Læring og Momentum

 
 

Velkommen til modul 4b: Læring og Momentum

Så nåede vi til vejs ende. Selv om det føltes som om, vi lige er gået i gang... Det er du også. Husk endelig det. 4 måneder er kun en begyndelse. Og selv om jeg inderligt håber, du har været alle moduler igennem, så ved jeg også, at skal du have succes, så skal du besøge alle temaerne igen. Og igen.

Derfor handler sidste modul om læring og momentum. Hvordan du holder dig selv i gang og kontinuerligt minder dig selv om det, du har lært på dette modul. For det er den læring og disse temaer, der kan holde dig på sporet. 

Derfor får du i dette sidste modul:
* Mission og Vision
* 3 tips til effektivitet
* Mine sidste opfordringer - eller gode råd, selv om en coach jo "aldrig" giver sådan nogle
* Feedback på Go Pro Online-forløbet, som er mit ønske til dig om hjælp til at optimere og forbedre
* Din læring - din endelig mulighed for opsamling på den målsætning, du satte til at begynde med og at lave et stykke papir, hvorpå du opsummerer det, du gerne vil minde dig selv om igen og igen. 


Mission og Vision

Din mission er vejen til målet. Det er dit dagligdags fokus, din hverdagsproces, hvad det er du gør for dine kunder og for dig selv. Det er din lakmustest, som du kan holde alle dine valg op i mod. 

For. Du kan ikke skille dig selv fra din forretning. Du er din forretning og du skal vide, hvorfor du er selvstændig, hvorfor du beskæftiger dig med, det du gør, og hvor du gerne vil hen.

Simon Sinek, som er nævnt flere gange i dette forløb, taler om at starte med "hvorfor". Det er også en måde at definere din mission på. 

En mission kan være så enkel som "at leve et liv fra kærlighed". Den kan også være længere og mere specifik. Men handler om, hvorfor du gør det, du gør. 

Leg med din mission. Vid hvorfor du vil den forretning, som du nu er så godt gang med. Det er én af de bedste investeringer du kan lave i din forretning - og i dit liv - at kende din mission. 

Spørg gerne andre, hvad deres mission er og del dem i Facebook-gruppen, så I kan inspirere hinanden. 

Se det nedenfor og på baggrund af det, vil jeg bede dig om at lege med definitionen af din mission. 

DIN VISION
En vision er en ledestjerne, en retning du udstikker. Det er ikke nødvendigvis et uopnåeligt mål, men du skal række efter stjernerne, når du definerer din vision. Det skal være næste uopnåeligt, for du skal have pejling til et helt liv. 

For at hjælpe dig i arbejdet med at definere din vision, har jeg lavet nedenstående worksheet. Når du har brainstormet på de svar, og det skal altså være på dage, hvor du virkelig er klar til at drømme stort, så leger du med en definition på en vision. Den måde du skal efterlade verden et bedre sted på. Det, du skal skabe, og som ingen kan skabe som dig. 

Når du har din mission, din daglige grund til at tage næste skridt i din forretning og et pejlemærke, så du aldrig mister retningen af syne, så bliver du og din coach-forretning en succes. Hvis du altså lader være med at spænde ben for dig selv... 

For hvorfor ikke dig? Hvorfor ikke din forretning?


3 tips til effektivitet

Min erfaring er, at man når meget mindre på en uge, end man regner med. Derfor laver jeg ugeplaner. For at afstemme forventninger og for at blive helt klar på, hvad det så er, jeg VIL nå.

Det kan også være rart at starte den enkelte arbejdsdag med en plan og et overblik, men det er svært uden en ugeplan, og laver du den søndag, eller mandag morgen, er du allerede godt i gang. 

Her får du mine tre tips til en effektiv uge:

 • Sæt en intention
  Det kan være en målsætning, som du kender så godt fra coaching. Men det kan også være blødere end det Det kan være et fokus eller en kærlig påmindelse. Det kan også være et løfte om at hæve, eller sænke, barren, fordi du kender din tilstand, din hverdag, dine andre udfordringer i hverdagen lige nu. Når du gør dig klar hvad din tilstand er og hvad ugen foran dig kræver, kan du bedre gå den i møde og bevare fodfæste ugen igennem.
   
 • Bliv klar på top 3
  Indne ugen går i gang, så vid med dig selv, hvad dine 3 vigtigste handlinger eller opgaver er i ugen, der kommer. Dem du simplethen skal nå. Og vær her realistisk, så du rent faktisk når i mål. Eller er det skruen uden ende. Hvis du kun må vælge tre ting, hvad er så de tre vigtigste?
   
 • Lav et lille frit fald
  Det undrer dig nok ikke... Men inden hver uge går i gang, så beslut dig for, hvad ugens frie fald skal være. Det kan være ganske småt, men hvis vi ikke hver uge er ude af vores komfortzone, bare 5-10 minutter, så flytter vi ikke os selv og vores forretning, så meget som vi kunne. Det kan være et telefonopkald eller en mail, men nogle uger er det sikkert noget større. Måske noget, der allerede står i kalenderen, som et vigtigt foredrag. Så behøver du ikke opfinde mere, men blot beslutte dig for, hvad du vil lære.

- og så et lille fjerde trin: lav en nødplan...
Noget af det bedste, jeg kan gøre for mig selv, er at have en nødplan. Altså en plan B. Hvad nu hvis korthuset vælter i denne uge, hvad nu hvis jeg bliver syg, eller ungerne gør. Hvad nu hvis livet kalder på noget andet? Hvordan tager jeg så stadig ansvar for min forretning? 


Mine sidste opfordringer...

Stop med at vente på tilladelse...

Ingen kan give dig lov til at stråle. Ingen kan give dig lov til succes. Ingen kan give dig lov til at være den, du er ller inderst inde. 

Du stråler allerede. Du er allerede din egen succes. Du er allerede dig. Det eneste du behøver at gøre, er at turde. Turde tillade det, som allerede er.

Stop med at vente på at være selvsikker nok...

Der vil altid være dage, hvor du tror, at andre er dygtigere end dig. Alligevel skal du være ekspert. Der vil altid være dage, hvor du tænker at du ikke kan indtage ledelsen for netop din niche. Netop på de dage, er det netop det du må gøre- For dagen kommer aldrig, hvor du vil føle dig selvsikker nok. 

Stop med at vente på, at du er klar...

For den tid kommer aldrig. Du er kar, før du selv ved det. Du er klar når mulighederne byder sig. Eller når du selv skaber dem. Også selv om det ikke føles sådan. 

Nu er altid den bedste tid til at gøre det, du længes efter... Så derfor: Hold op med at vente... Sæt igang...


Feedback på Go Pro - inden xx. måned

Nu har vi brug for dine input. Hvad har været godt ved dette vores premiere på Go Pro, hvad kan vi gøre bedre og hvad har du fået ud af at deltage på forløbet?

I denne feedback skal du kun fokuserer på online-delen af forløbet og så selvfølgelig Q&A-kaldene. 

Vi håber du vil tage tiden til det, fordi det er den mulighed vi har, for at gøre Go Pro endnu bedre og vide, hvad der allerede fungerer. 

HUSK: Der er bonus på højkant til alle, der indsender feedback til mail@lykkerix.dk senest d. xx; Tech-anbefalinger fra en begejstret tech-nørd, der kan gøre enhver selvstændigs liv lidt sjovere, mere effektivt og professionelt.

På forhånd tusind tak. 


Din læring

Før du fokuserer på den læring du har haft og på hvad der skal være din saglige praksis fremadrettet for at få succes med din coach-forretning, vil jeg bede dig om at finde din målsætning fra modul 1a frem. 

ØVELSE: Målsætning
Har du nået de mål, du satte dig i forløbet? Nåede du dit overordnede mål? Og hvordan gik det med din intention. Brainstorm på dette i dine egne noter. 

Og endnu vigtigere: hvordan vil du fejre, at du nåede i mål? 

Vi fejrer for lidt. Fordi vi allerede er videre til næste mål. Men jeg er overbevist om, at når vi bliver bedre til at markere, at vi rykker, så rykker vi også mere. Så hvordan vil du fejre afslutningen på Go Pro? 

Derefter vil jeg opfordre dig til at samle op på hele forløbet ved at binde en sløjfe over din egen læring. Det kan du gøre i worksheet'et nedenfor. 


Q&A #4

Hermed den sidste Q&A. 

Tusind tak for denne gang. Jeg hepper på dig...

audio Block
Double-click here to upload or link to a .mp3. Learn more