logo sofia manning sort.jpg

SKAB DET LIV DU DRØMMER OM

Coaching handler om, hvad vi gør med vores liv. At støtte og hjælpe andre til at skabe og leve det liv, de virkelig ønsker. Hjælpe dem til at indse, at de besidder potentialet til at befinde sig, hvor som helst de vil og styrke dem i troen på, at de kan gøre noget ved det.

Coaching afdækker effektivt, hvorfor mennesker, teams og virksomheder ikke opnår det, de ønsker, og hvad der skal til for, at de gør. Coaching hjælper mennesker til at bryde negative tanke- og handlemønstre, overkomme forhindringer og udfordringer - og erstatte dem med nye motiverende alternativer. Coaching kan flytte mennesker og kan bruges til, hvad som helst, hvor som helst og til glæde for hvem som helst.

At blive coach kan være en karriere i sig selv, det kan være en værdifuld kompetence på din arbejdsplads og det kan være noget, der gør en verden til forskel i dit personlige liv, for din karriere, for dit parforhold og i dine relationer. Som coach lærer du at gøre en positiv forskel for dig selv og andre.


Coaching er

•       at lytte aktivt

•       at motivere til øget præstation i en række sammenhænge: sport, virksomhedsledelse, medarbejderudvikling, vejledning, personlig udvikling, undervisning, relationsarbejde mv.

•       en ligeværdig og motiverende samtale med det sigte at kunne fokusere tanker, følelser og adfærd hen imod at opnå et bestemt mål

•       at fokusere på nuet og fremtiden snarere end fortiden

•       baseret på empati, gensidig tillid og kommunikation

•       at motivere og støtte - en coach definerer aldrig et mål, det gør klienten

•       baseret på tanken om, at coachen stiller spørgsmålene og klienten handler

•       at få klienten til at handle eller acceptere snarere end ingenting at gøre

Spørgsmål er essensen af coaching. Og derfor vil en stor del af din coachuddannelse have fokus på netop den kunst. I coaching er det ikke ligegyldigt, hvad du spørger om. Du kommer til at øve dig i at stille spørgsmål, som fører klienten nærmere målet.


Coaching er for alle

Vi har alle sammen et uopfyldt mål, en drøm, et håb eller et ønske, som vi leder efter mod til, tro på og styrke til at realisere.

Vi har brug for hjælp eller et nyt perspektiv på, hvordan vi overkommer en forhindring, overvinder vores frygt, sætter os op imod janteloven eller undgår at sabotere os selv, før vi går i gang. Fordi vi alle potentielt kan tage vores skæbne meget mere i hænderne, end vi har for vane at tro på.

Fordi vi ind imellem har brug for at gå efter det, vi virkelig brænder for. Fordi vi nogle gange bliver ramt af krise, stress, sygdom eller er et svært sted i livet og har brug for nye vinkler, nye indsigter og nye redskaber.

Coaching skaber nye muligheder og hjælper mennesker i mål med deres drømme.

Og fordi du, uanset hvem du er, er lige så velkommen hos os som alle de andre er.

Coaching skaber nye muligheder, og hjælper mennesker i mål med deres drømme.

Business- eller Lifecoach?

 

Coachinguddannelsen klæder dig på til at kunne coache som både business- og lifecoach. Uanset om der er tale om business- eller lifecoaching, så er rygraden den samme. Nemlig De 6 Trin til coaching og tilhørende værktøjer. Du sætter naturligvis forskellige rammer alt efter, hvilken kontekst du coacher i. Men lige meget hvad, er det stadig mennesker, du coacher. Uanset om de er på arbejde eller holder fri, er det stadig mennesket med al dets potentiale og faldgruber, som er dit vigtigste materiale. Og da dit job som coach er at stille spørgsmål, er det jo den, du coacher, der putter indholdet ind i coachingen.

Der er usandsynligt mange grunde til, at businesscoaching er værdiskabende og effektfuldt. Den mest centrale er at få kastet lys på den eller de problemstillinger, som har levet deres eget uforstyrrede liv i hjørnerne.

Om det handler om de mere bløde emner indenfor lifecoaching, såsom kommunikation, samarbejde, balance og trivsel eller de mere tunge og omfattende som strategi, målsætning, organisation og kultur, så er coaching et værktøj, som gør en markant forskel.

Coaching fungerer som nøglen til, at problemstillinger bliver taget alvorligt og taget stilling til på en måde, der gør, at man kan sætte handling bag intentioner og mål og dermed skabe resultater mere effektivt og forhåbentlig med større arbejdsglæde.

Den feedback, vi hører igen og igen fra virksomhederne, er, at dem, der bliver coachet, føler sig både set og hørt og virksomhedens mål, netop fordi de har fået klarlagt egne grunde til at støtte op.