Gratis Coaching Guide – del 1

 
Dagens nyhedsbrev er lidt længere end du er vant til. I dag får du nemlig det første ud af i alt fem afsnit i en lille Coaching Guide, jeg har skrevet til dig. De øvrige fire mails i guiden vil du modtage hen over de kommende 14 dage. Jeg håber, du har lyst at læse med og måske finde frem til nyt (eller glemt) potentiale i dig. Rigtig god fornøjelse med guiden!

 

Hvad er coaching?
Hvis jeg med en enkelt sætning skal forklare, hvad coaching er, så handler det i bund og grund om at opdage og udnytte dit fulde potentiale.

 

Dit potentiale kan beskrives som summen af alle dine talenter og alle dine muligheder – alt det, du kan gøre, og alt det du kan være, når du gør dig fri af indre og ydre forhindringer.

Når du udnytter dit fulde potentiale, er du populært sagt ”den bedste udgave af dig”.

 

Coaching hjælper dig med at frigøre dit fulde potentiale og med at turde vise det til verden – at føre det ud i livet!


Mit ønske med denne Coaching Guide er at give dig en række indsigter og øvelser, der netop hjælper dig med at fokusere på dit fulde potentiale og hvem du er, når du er den bedste udgave af dig. Inden vi fortsætter, så brug nogle minutter på at svare på disse to spørgsmål:

 

1       På en skala fra et til ti – i hvor høj grad udlever du dit fulde potentiale?

2       Hvis du kunne gøre eller få præcis det, du ønsker, og du ikke kunne fejle, hvad ville du så vælge?

 
Mange af os tror, vi skal have alle egenskaberne, før vi starter på noget. At vi f.eks. skal kunne køre perfekt bil, før vi starter på at tage et kørekort.

Men rent faktisk er det menneskelige sind indrettet således, at i det øjeblik, vi beslutter os for at gå efter et mål, vil vi øjeblikkeligt begynde at tiltrække de ting, vi behøver for at føre målet ud i livet.

Da jeg i sin tid havde besluttet mig for at købe en Mazda, så jeg Mazdaer overalt. I det øjeblik min veninde fik bekræftet, at hun var gravid, så hun barnevogne alle steder.

Du kender det måske fra dig selv?

Du har taget en beslutning om, at du skal rejse til Spanien til sommer, og pludselig ser du annoncer med rejser til Spanien i alle aviser og blade.

Eller den klassiske: Du er single og savner en kæreste, og pludselig ser du kun forelskede par over det hele eller endnu bedre – andre kærestesøgende singler.

Den logiske forklaring er, at vi mennesker modtager flere hundrede sanseindtryk i minuttet og derfor er vi nødt til at sortere i dem for ikke at blive overvældet.

Din hjerne er skabt til at hjælpe dig. Så hvis du på forhånd har meddelt den – om end ubevidst – hvad du gerne vil opnå, hjælper den dig hellere end gerne med at fokusere på og finde de ting, du har brug for.

Derfor er coaching og arbejdet med at opnå mål slet ikke svært – tværtimod!
  

Kunsten at sætte sande mål
Langt de fleste af os tænker i overflademål. Vi tænker i ting snarere end i følelser. Vi tror, at når vi opnår vores mål i form af uddannelse, penge, ønskejobbet, den perfekte mand, den perfekte krop osv., så vil vi på magisk vis vågne op, og alt vil være præcis, som vi ønsker det. 

Sandheden er, at denne tankegang ofte skaber mere frustration end glæde. For når vi endelig sidder i vores ”perfekte hus” med vores ”perfekte mand” og det ”perfekte job”, vågner vi op en morgen og opdager, at alle disse eksterne ting egentlig ikke har ændret vores følelsesmæssige oplevelse eller givet os det, vi dybest set ønskede.

Sætter du dig et mål, som er en ekstern ting (dvs. noget, der er udenfor dig selv), så kan du i stedet spørge:
Hvad vil det give mig, når jeg opnår .......?

Hvis du eksempelvis spørger: ”Hvad vil det perfekte hus, forhold og job give mig?”, kan det være, dit svar er:

”Jeg tror, at hvis jeg opnåede alle de ting, ville jeg endelig føle mig tilstrækkelig og værd at elske.” Det er altså dét, er er det sande mål.

Der er stor forskel på overflademål og sande mål. Du vil som sagt ikke nødvendigvis opnå følelsen af at være tilstrækkelig og OK ved at nå mål, som refererer til noget eksternt, det vil sige et overflademål.

Du kan sætte dig overflademål hele livet og egentlig aldrig komme videre, i hvert fald ikke indadtil inde i dig. Den, der præsterer og stræber efter at nå en masse overflademål, piler i princippet af sted som en hamster i et hjul og kommer aldrig nogen vegne.

Først i det øjeblik, vi tør stoppe op og spørge os selv: ”Hvad er det, jeg virkelig vil, og hvad vil det virkelig give mig, hvis jeg opnår det?”, kan der rykkes på det, vi kalder det ”sande mål”. Et mål der er i kontakt med dine virkelige ønsker.
 
ØVELSE – Coach dig selv

Det er vanskeligt at få, hvad du ønsker, hvis du ikke ved, hvad du vil have! Dit mål skal derfor være:

  1. Specifikt
  2. Målbart
  3. Du skal vide, hvornår du er i mål

Tænk nu over, hvad dine 5 vigtigste mål er lige nu? 

Mål 1:

Mål 2:

Mål 3:

Mål 4:

Mål 5:

Du kan evt. tage udgangspunkt i de tanker, du gjorde dig, da du reflekterede over de to spørgsmål tidligere.

Skriv gerne målene ned – for i anden del af Coaching Guiden giver jeg dig det næste trin på vejen mod at nå dine mål og udleve dit fulde potentiale.

Vi skal blandt andet se nærmere på, hvordan vi kan arbejde med de hæmmende overbevisninger og begrænsende antagelser, som står i vejen for vores mål. 

God fornøjelse – og på gensyn i din indbakke!

Kh Sofia